Vivaldi-beleid werkt niet

Door Valerie Van Peel op 10 mei 2022

In De Zevende Dag (8/5/2022) om het te hebben over het vertrouwen in de politiek en het Vivaldi-beleid.

Er is heel wat geschreven en gezegd over de recente peiling van de Standaard en VRT.NWS, maar de recente resultaten tonen vooral aan dat de mensen een steeds grotere afstand ervaren tussen hun stem en het beleid dat ze daarvoor terugkrijgen. Uit de peiling blijkt dat een derde van de respondenten zich niet vertegenwoordigd voelt door de politiek. “We zitten met een federale regering met een Vlaamse minderheid, die dan nog eens uit kleine partijen bestaat. Het enige wat hen bindt is het feit dat ze de N-VA uit de regering wilden houden.”

Eindeloos debatteren

“Het resultaat is een vaag regeerakkoord waarin de Vlaamse partijen nauwelijks een inbreng hadden. Over elk groot dossier moet men eindeloos debatteren. Er is geen akkoord over het arbeidsmarktbeleid, de begroting, de pensioenhervorming, … In alle belangrijke dossiers van vandaag en morgen geraakt deze regering geen stap vooruit."

Vlaming koos centrumrechts

“De Vivaldi-regering doet aan Sinterklaaspolitiek die heel sociaal klinkt, maar de cijfers bewijzen dat het niet werkt. Vlaanderen werkt wel, en dat is ook het beleid waar de Vlaming voor gekozen heeft, aldus Valerie, die niet wil spreken van een links-rechts-blokvorming. “De kiezer bepaalt. En die wil in Vlaanderen een centrumrechts beleid. Het beleid van de N-VA.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is