Akkoord artsenquota: “Vandenbroucke trekt zijn staart in”

Door Valerie Van Peel op 29 april 2022, over deze onderwerpen: Gezondheidszorg, Artsen

De federale regering en de Franse Gemeenschap hebben een regeling getroffen voor de artsenquota. “Minister Vandenbroucke kent dus ondanks spierenballengerol uiteindelijk een generaal pardon toe aan Franstalige Gemeenschap voor het decennialang negeren van afspraken inzake artsenquota. Hij zou eindelijk een responsabiliseringsmechanisme inzake artsenquota invoeren en nu trekt hij zo zijn staart dus opnieuw in”, reageert Kamerlid Valerie Van Peel.

“Er is geen stok meer achter de deur. Nochtans was dat een van de weinige  verwezenlijkingen van CD&V in het regeerakkoord”, vervolgt Van Peel, ”En dat allemaal voor wederom slechts een belofte van de Franstalige gemeenschap dat ze een numerus fixus examen zullen instellen, al is het overigens afwachten hoe dat dat er concreet zal uitzien.

Wanbeleid op kap van duizenden Vlaamse studenten

“De historische overtallen die aan Franstalige zijde gedurende meer dan 25 jaar werden opgebouwd, worden met andere woorden dus gepardonneerd. Bovendien wordt de verdeelsleutel die de quota bepaalt via de inwonersaantallen per gemeenschap kennelijk verlaten. Kortom, dit is wanbeleid op kap van duizenden Vlaamse studenten én de Vlaamse belastingbetaler.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is