Strijd tegen hormonenmaffia blijft belangrijk voor N-VA

Door Valerie Van Peel op 6 oktober 2014, over deze onderwerpen: Landbouw, Politie, Veeteelt, Voedselveiligheid
Strijd tegen hormonenmaffia blijft belangrijk voor N-VA

Als gevolg van grondige hervormingen bij de federale politie zijn er vergevorderde plannen om de dienst hormonen op te doeken. Die afdeling werd in 1995 opgericht na de moord op veearts Karel Van Noppen. N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel hamert erop dat die optimalisatie-oefening niet ertoe mag leiden dat de politie belangrijke dossiers, zoals de strijd tegen de hormonenmaffia, niet langer kan opvolgen.

“De reorganisatie moet net voor méér efficiëntie zorgen”, vindt Van Peel. Ze roept de volgende minister van Binnenlandse Zaken daarom op om de expertise die de dienst hormonen de voorbije twintig jaar opbouwde, niet zomaar verloren te laten gaan.

“Het is van het allergrootste belang dat de speurders van de afdeling hun taken kunnen blijven verderzetten. Anders dreigen we opnieuw terecht te komen in de situatie van twintig jaar geleden. Dat kan geenszins de bedoeling zijn”, verduidelijkt ze haar oproep.

Voedselveiligheid primeert
“De manier waarop de politie dit regelt is van ondergeschikt belang, maar het is en blijft de taak van de overheid om mensen te garanderen dat wat ze op hun bord krijgen ook veilig is. Ik zal de effecten van de reorganisatie op de strijd tegen de hormonenmaffia dan ook nauwgezet opvolgen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is