Kapelse senioren krijgen nieuw dienstencentrum

Door Valerie Van Peel op 19 april 2016, over deze onderwerpen: Lokaal werk, OCMW

Kapellen - Het gemeentebestuur maakte begin 2015 bekend dat er een nieuw administratief centrum komt aan 't Bruggeske. De parking gaat er ondergronds. Nu is beslist dat er ook een nieuw dienstencentrum komt.

Het gemeentebestuur heeft de projectdefinitie klaar voor de ontwikkeling van de site 't Bruggeske. "Aanvankelijk wilden we het volledig aan de projectontwikkelaars overlaten of er naast een nieuw administratief centrum ook een nieuw dienstencentrum zou komen. Maar omdat het huidige gebouw niet meer aangepast is aan de noden van vandaag, hebben we beslist om een nieuwbouw mee op te nemen in de voorwaarden", stelt OCMW-voorzitter Valerie Van Peel (N-VA).

"Onze feestzaal 't Bruggeske heeft momenteel geen goede backstage en eigenlijk ook geen echte foyer", voegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) eraan toe. "Het kan in het nieuwe project op dat vlak twee kanten uit. Ofwel wordt de feestzaal mee gesloopt en wordt er een gloednieuw exemplaar op ons Marktplein opgetrokken. Ofwel wordt de huidige zaal uitgebreid met een backstage en foyer en komt het dienstencentrum elders op deze site." "Vooral als er frietjes worden geserveerd is het restaurant van het dienstencentrum eigenlijk te klein en is het wat behelpen. In het nieuwe restaurant voorzien we plaats voor 140 personen", vertelt de OCMW-voorzitter nog. "Vanzelfsprekend zorgen we eerst voor een nieuw dienstencentrum vooraleer we het oude afbreken zodat de dienstverlening steeds gegarandeerd blijft", aldus nog burgemeester Van Mechelen. Het huidige dienstencentrum werd in 1982 in gebruik genomen. Het gemeentebestuur brengt de grond in van de parking in het project in, alsook de grond van enkele panden langs de Hoevensebaan die het bestuur de voorbije jaren verwierf en de gronden van het huidig administratief centrum. Er komen ook bewoning op de site.

 

(bron: Het Nieuwsblad)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is