Binnenlandse Zaken test app voor noodoproepen

Door Valerie Van Peel op 3 december 2015
Valerie Van Peel

De FOD Binnenlandse Zaken test momenteel een app voor huisartsen die zich in een bedreigende situatie bevinden. Indien dat pilootproject behoorlijke resultaten oplevert, dan zal het systeem worden uitgerold en overgemaakt aan de huisartsenorganisaties. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) donderdag in de Kamer verklaard.

 

 

Het was zijn partijgenote Valerie Van Peel die tijdens het wekelijkse vragenuurtje stilstond bij een huisarts die eerder deze week overleed nadat hij tijdens een huisbezoek een messteek had gekregen. Van Peel, zelf dochter van een huisarts, merkte op dat huisartsen geregeld met risicovolle situaties worden geconfronteerd. Toch kan het voor haar niet de bedoeling zijn huisartsen te overbeschermen, omdat er een vertrouwensband met de patiënt moet blijven bestaan. Bovendien kan je nu eenmaal niet allerisico's wegnemen, luidde het. Niettemin wilde ze van minister Jambon weten of er geen mogelijkheid bestaat om een soort "alarmknop" in het leven te roepen, in de vorm van een app.

Beroepsverenigingen vragen daar volgens het Kamerlid al langer naar. De minister bevestigde dat de administratie zo'n systeem momenteel aan het uittesten is. "We moeten er zeker van zijn dat er geen noodoproepen verloren gaan", luidde het. Eens de app naar behoren werkt, zal hij worden uitgerold, aldus Jambon.

(Bron: Belga)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is